منتديات مطبخنا
اهلا بكِ فى منتديات مطبخنا
تعلمى معنا كيفية الطبخ ونصائح رائعة تفيدكِ فى بيتكِ ومطبخكِ
نتمنى لكِ زيارة مفيدة
منتديات مطبخنا
اهلا بكِ فى منتديات مطبخنا
تعلمى معنا كيفية الطبخ ونصائح رائعة تفيدكِ فى بيتكِ ومطبخكِ
نتمنى لكِ زيارة مفيدة
منتديات مطبخنا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


مطبخنا يقدم للمرأة العربية أشهى وأحلى المأكولات العربية والعالمية وإيضاً يقدم لها نصائح وحلول المشاكل المطبخية
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الأرز المعمر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حاملة المسك
المديرة العامة وصاحبة الموقع
المديرة العامة وصاحبة الموقع



المساهمات : 122
تاريخ التسجيل : 15/10/2011

الأرز المعمر  Empty
مُساهمةموضوع: الأرز المعمر    الأرز المعمر  Icon_minitimeالسبت أكتوبر 15, 2011 10:39 am


الأرز المعمر








الرز المعمر طبعا فيه ناس تعرفه وناس تسمع عنه
بس وبتقول أنها أكله ريفية ميه فى المية واللى بيعرف يعملها بتوع الريف بس
لكن أنا حبيت أعرفكم أن الأكلة دى ممكن أى حد يعملها وسهلة جدا وهوريكوا
الطريقة بالصور من مطبخ بيتنا لهنا على طول
المقادير
رز على حسب أحتياجات كل واحدة
سمنه
لبن مغلى وياريت يكون بارد وكمان خارج من الثلاجة
ملح
قشطة لو موجود
الطريقة
نحضر صينية ونضع بها السمنه

الأرز المعمر  Image%28289%29
نحضر الأرز ونغسلة جيدا ونضعه على السمنه


الأرز المعمر  Image%28290%29


نضع الملح على الأرز ونقلبه جيدا
ثم نضع عليه اللبن

الأرز المعمر  Image%28291%29
نستمر فى وضع اللبن حتى يغطى الرز

الأرز المعمر  Image%28292%29
ونتركه قليلا حتى يتشرب اللبن ثم نضع عليه الباقى حتى يغطيه تماما ويكون أعلى من مستوى الرز بحوالى خمسه سنتم أو أكثر قليلا


الأرز المعمر  Image%28293%29
ولو موجود قشطة نضع منها ملعقة أو اثنان على الوش
وبعد ذلك ندخله الفرن والأحسن أن ندخل الصينية الفرن من بداية تشغيل النار
بعد حوالى 20 دقيقة نفتح الفرن ونلف الصينية وكل مده نفعل هكذا حتى يحمر كل وجه الصينية


الأرز المعمر  Image%28294%29

وعندما يصل الى الشكل السابق نطفى نار الفرن ونترك الصينية بداخلها حتى تصل الى هذا الشكل


الأرز المعمر  Image%28295%29
ملحوظة كمية اللبن هيا المتحكمة فى طعم الرز وطبعا هيا بتتحط بالتقريب
وممكن لو مرة طلعت الصينية ناشفة والرز ناشف المرة اللى بعدها نزود اللبن
وهكذا لحد ما توصل للمطلوب ونعرف المقدار المطلوب

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://matbakh-hia.yoo7.com
 
الأرز المعمر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شوربة الأرز والفطر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات مطبخنا :: مطبخنا المتنوع :: حلويات مطبخنا-
انتقل الى: